Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019

Το τεράστιο έργο συντήρησης της Συμμαχικής Οδού ξεκινά από τον Δήμο Ωραιοκάστρου

˝Η συντήρηση της Συμμαχικής Οδού είναι ένα έργο ζωτικής σημασίας για την εξυπηρέτηση της Βιομηχανικής Περιοχής και των χιλιάδων πολιτών, οι οποίοι καθημερινά διέρχονται από την περιοχή με τα οχήματα τους. Με το έργο που προωθούμε επιλύουμε ζητήματα ασφάλειας, λειτουργικότητας και ποιότητας στην κίνηση των οχημάτων. Ο Δήμος Ωραιοκάστρου ανέλαβε μία πρωτοβουλία, η οποία δίνει ώθηση στην υπερτοπική ανάπτυξη, με προφανείς ευεργετικές συνέπειες για όλους τους δημότες μας˝ δήλωσε για το έργο της συντήρησης της Συμμαχικής Οδού, που εκκρεμούσε η επίλυση του επί δεκαετίες, ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου, κ. Αστέριος Γαβότσης.
Το έργο της συντήρησης της Συμμαχικής Οδού έχει δημοπρατηθεί, έχει επιλεγεί ο ανάδοχος και βρίσκεται στο τελικό στάδιο του πριν ξεκινήσει στις αρχές του 2019.

Με μελέτη που συνέταξε ο Δήμος Ωραιοκάστρου, το έργο προϋπολογισμού 1.200.000€ (περιλαμβανομένου του ΦΠΑ 24%), περιλαμβάνει: αποκατάσταση – επισκευή των φθορών του ασφαλτικού οδοστρώματος (λακκούβες- καθιζήσεις- παραμορφώσεις), καθώς και των λοιπών στοιχείων ασφαλείας της οδού, ενώ δεν θα γίνει καμία αλλαγή των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της σε κανένα τμήμα της.
Η Συμμαχική Οδός είναι ένας δρόμος μήκους 8 χιλιομέτρων υπερτοπικής σημασίας, διαδημοτικός, που διασχίζει τις Βιομηχανικές περιοχές του Δήμου Ωραιοκάστρου, του Δήμου Παύλου Μελά και του Δήμου Δέλτα και περιλαμβάνει βιομηχανίες, βιοτεχνίες και κτίρια αποθηκών.
Ενώνει την 4η Επαρχιακή Οδό Θεσσαλονίκης - Ωραιοκάστρου με την Παλιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκη - Κιλκίς, είναι ο κύριος οδικός άξονας για την είσοδο και έξοδο στην Βιομηχανική Περιοχή των παραπάνω Δήμων και εξυπηρετεί καθημερινά όχι μόνο τους κατοίκους των δήμων αυτών, αλλά και ευρύτερα όλου του Πολεοδομικού Συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.
Παράλληλα, ενώνεται και με την «Εγνατία Οδό» διαμέσου των κόμβων Τιτάν και Διαβατών, ενώ καθημερινά την διασχίζουν πολλά μεγάλα και βαριά οχήματα για την εξυπηρέτηση της Βιομηχανικής Περιοχής.
Η καθημερινή επιβάρυνση από βαριά οχήματα, οι επεμβάσεις στην οδό από διάφορους Οργανισμούς Κοινής Ωφέλειας με διελεύσεις αγωγών αποχέτευσης, ύδρευσης, αερίου, ΔΕΗ κα, καθώς και οι πολλές και έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων χρόνων, έχουν δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στο οδόστρωμα, που είναι πολύ επικίνδυνα για την ασφαλή κυκλοφορία των αυτοκινήτων και την εν γένει λειτουργία της Βιομηχανικής Περιοχής.
Η διάρκεια κατασκευής του έργου είναι έξι μήνες και γίνεται με χρηματοδότηση με 600.000,00 € από πιστώσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με 300.000,00 € από πιστώσεις του Δήμου Ωραιοκάστρου, με 200.000,00 € από πιστώσεις του Δήμου Δέλτα και με 100.000,00 € από πιστώσεις του Δήμου Παύλου Μελά.
Η συντήρηση της Συμμαχικής Οδού, ένα από τα σημαντικότερα οδικά έργα στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, που θα δώσει ανάσα στην καθημερινή κίνηση χιλιάδων οχημάτων, δρομολογήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ωραιοκάστρου κ. Αστέριου Γαβότση.
Με νέα προγραμματική σύμβαση η οποία θα καταρτιστεί μεταξύ του Δήμου Ωραιοκάστρου, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ Α.Ε.  προϋπολογισμού 11.000.000,00 ευρώ θα υπάρξει πλήρης παρέμβαση στην Συμμαχική οδό. Τα έργα που προβλέπονται αφορούν απαλλοτριώσεις, όμβρια, κρασπεδώσεις, φωτισμό και ασφαλτόστρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου