Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019

Πρωταγωνιστές στην κοινωνική καινοτομία με τη δημιουργία συμβουλευτικού σταθμού για άτομα κάθε ηλικίας

Πρωταγωνιστές και στον ευαίσθητο τομέα της κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης αναδεικνύονται οι «Πρωταγωνιστές Ξανά» του Παντελή Τσακίρη.
Συγκεκριμένα, ο συνδυασμός «Πρωταγωνιστές Ξανά» με υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου τον Παντελή Τσακίρη προχωρά στη λειτουργία συμβουλευτικού σταθμού, ο οποίος θα απευθύνεται σε ανθρώπους κάθε ηλικίας, από παιδιά προσχολικής ηλικίας μέχρι και σε άτομα της τρίτης ηλικίας.
Ο συμβουλευτικός σταθμός πρόκειται να στελεχωθεί με λογοθεραπευτή, εργοθεραπεύτρια, ψυχολόγο, ειδική παιδαγωγό και κοινωνική λειτουργό, οι οποίοι θα προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους σε όλους τους πολίτες. Αυτή η πρώτη ομάδα των εθελοντών έχει ήδη συγκροτηθεί, ενώ οι «Πρωταγωνιστές Ξανά» θα απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους επιστήμονες της περιοχής με αντίστοιχες ειδικότητες, εφόσον το επιθυμούν, να στηρίξουν το εγχείρημα.

Σύμφωνα με την ομάδα των επιστημόνων που έχει αναλάβει την οργάνωση και λειτουργία του συμβουλευτικού σταθμού, η καινοτομία του εγχειρήματος στηρίζεται ακριβώς στο γεγονός ότι για πρώτη φορά δημιουργείται μια οργανωμένη δομή που θα παρέχει ένα τόσο ευρύ φάσμα υπηρεσιών σε ανθρώπους κάθε ηλικίας.
Ειδικότερα,  οι υπηρεσίες που θα παρέχονται καλύπτουν τα ακόλουθα πεδία:

  • Δυσλεξία 
  • Λογοθεραπεία
  • Μαθησιακές δυσκολίες
  • Προβλήματα συμπεριφοράς
  • Προβλήματα λόγου και ομιλίας
  • Ψυχοκοινωνική ανάπτυξη
  • Κοινωνικοποίηση
  • Συμβουλευτική υποστήριξη παιδιών και γονέων
  • Κοινωνική μέριμνα και ψυχολογική υποστήριξη για άτομα της τρίτης ηλικίας.

Οι πολίτες που ενδιαφέρονται να κάνουν χρήση των υπηρεσιών που θα παρέχονται μέσω του συμβουλευτικού σταθμού θα μπορούν να απευθύνονται κάθε Τρίτη και Πέμπτη, από τις 11.00 το πρωί έως τις 2.00 μετά το μεσημέρι, στο πολιτικό γραφείο της παράταξης (Λεωφόρος Δημοκρατίας και 25ης Μαρτίου γωνία, Ωραιόκαστρο, τηλ. 2310 689.888).
Με την οργάνωση αυτού του συμβουλευτικού σταθμού οι «Πρωταγωνιστές Ξανά» δίνουν κι ένα ισχυρό δείγμα γραφής σχετικά με τις κοινωνικές δράσεις που σχεδιάζουν να υλοποιήσουν. Εξάλλου, η περαιτέρω διεύρυνση αυτής της νεοσυσταθείσας δομής και η λειτουργία της σε επίπεδο δήμου Ωραιοκάστρου αποτελεί μία από τις κεντρικές προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού στο σκέλος του προγράμματος που αφορά τον τομέα της κοινωνικής πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου