Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2018

Συνέντευξη Ηρακλή Τσακαλίδη: «Τιμώντας την ψήφο των συμπολιτών μου συνεχίζω απρόσκοπτα τη λειτουργία μου ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος»

Κύριε Τσακαλίδη, στην επιστολή ανεξαρτητοποίησής σας μιλήσατε με πολύ σκληρά λόγια τόσο για το δήμαρχο όσο και για τα στελέχη της παράταξης, κάνοντας  λόγο για αυλοκόλακες που φροντίζουν να παραμένει (ο δήμαρχος) σε μια γυάλα μακριά από τον πραγματικό κόσμο και για επικοινωνιακούς συμβούλους. Ποιούς  εννοούσατε;
Δεν ζούμε σε καμιά μεγαλούπολη, οπότε τα πάντα είναι γνωστά σε όλους. Όλοι γνωρίζουν τους αυλοκόλακες που λυμαίνονται την τοπική εξουσία και δημιουργούν μια εικονική πραγματικότητα σε αυτόν που τυπικά έχει την ευθύνη διοίκησης του δήμου μας. Κάθε διευκρίνιση είναι περιττή.

Γιατί διαλέξατε αυτήν την χρονική στιγμή  για να δηλώσετε την ανεξαρτητοποίηση σας δεδομένου ότι εδώ και 2 χρόνια στην ουσία είστε εκτός παράταξης;
Από 14.12.2016, ημερομηνία κατά την οποία ο δήμαρχος με τον πιο σκαιό και απαράδεκτο, κατά κοινή ομολογία, τρόπο με καθαίρεσε από τη θέση του αντιδημάρχου Οικονομικού, Διοικητικού και Προγραμματισμού έως 24.00.2018, ημερομηνία κατάθεσης της ανεξαρτητοποίησής μου, πέρασαν 20 μήνες σχεδόν πλήρους αφωνίας από πλευράς δημάρχου, και λέω σχεδόν γιατί τον Οκτώβριο του 2017 ο δήμαρχος μου πρότεινε εν αιθρία να αναλάβω αρχικά ως εντεταλμένος με προοπτική αναβάθμισης μου στη θέση του αντιδημάρχου Καθαριότητας παρά την πάγια θέση μου ότι μέχρι τη λήξη της πενταετούς θητείας μου δεν επιθυμούσα πλέον καμία θέση ευθύνης. Κυρίως όμως δεν ήθελα με κανένα τρόπο να δημιουργήσω πρόβλημα στη συνοχή της παράταξης «Πολιτεία με Όραμα», η οποία ήδη ταλανιζόταν με εσωτερικά προβλήματα αφενός και αφετέρου επιθυμούσα την απρόσκοπτη παραγωγή έργου επ’ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου. Ήθελα με άλλα λόγια να δώσω χρόνο στον χρόνο. Μετά όμως από παρέλευση 21 μηνών, η επιλογή μου ήταν πλέον μονόδρομος.


Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου σας χαρακτήρισε «αντιδήμαρχο που απέτυχε». Τι έχετε να πείτε;
Είναι αλήθεια ότι ο δήμαρχος σε δήλωσή του στην εφημερίδα «Δημοκρατία» στις 26 Σεπτεμβρίου 2018 για τα όσα ανέφερα στην επιστολή ανεξαρτητοποίησής μου ανέφερε: «…για όλα όσα με κατηγορεί ο κ. Τσακαλίδης, την αποκλειστική ευθύνη την έχει ο ίδιος, ως αντιδήμαρχος που απέτυχε». Εγώ απλά θα ήθελα να υπενθυμίσω τρία περιστατικά για να αντιληφθούν όλοι την πάγια διγλωσσία του δημάρχου.
Α) Φεβρουάριος 2017 – Κοπή πίτας παράταξης «Πολιτεία με Όραμα» «Πιστεύω ότι κάναμε ένα πολύ καλό συμμάζεμα των οικονομικών, ο Ηρακλής ο Τσακαλίδης δούλεψε πάρα πολύ, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, έφτασε σε ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα, δυσκολίες υπήρξαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν» δήλωσε.
Β) Οκτώβριος 2017 Ο δήμαρχος προτείνει σε έναν αποτυχημένο, όπως με χαρακτήρισε λίγες ημέρες πριν μετά τη δήλωση ανεξαρτητοποίησής μου, αντιδήμαρχο να αναλάβει την αντιδημαρχία Καθαριότητας.
Γ) Ιανουάριος 2018 - Στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook «Προξενεί κατάπληξη το εν λόγω δημοσίευμα. Τέτοιου είδους «ειδήσεις» δεν ανταποκρίνονται στο ελάχιστο στην πραγματικότητα. Πολύ περισσότερο δεν απηχούν την προσωπική μου εκτίμηση στο πρόσωπο του συνεργάτη μου Ηρακλή Τσακαλίδη, ο οποίος ήταν δίπλα μου από την πρώτη στιγμή και με στήριξε μέχρι και σήμερα παρ´ όλες τις ατυχείς συγκυρίες. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι τόσο ο Ηρακλής Τσακαλίδης, όσο κι όλα τα υπόλοιπα στελέχη της παράταξής μας απολαμβάνουν της πλήρους εμπιστοσύνης μου. Μαζί ξεκινήσαμε και μαζί συνεχίζουμε».
Καθένας λοιπόν ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Η έδρα που κατέχετε στο δημοτικό συμβούλιο ανήκει σε εσάς ή όπως ακούγετε θα έπρεπε να την παραδώσετε στην παράταξη Πολιτεία με Όραμα;
Στην τοπική αυτοδιοίκηση το εκλογικό σώμα επιλέγει τους καταλληλότερους κατά την άποψή του για την πρόοδο ων τοπικών κοινωνιών. Έτσι και εγώ, τιμώντας την ψήφο των συμπολιτών μου συνεχίζω απρόσκοπτα τη λειτουργία μου ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, μοχθώντας για την ευημερία όλου του δήμου Ωραιοκάστρου.

Πολλοί σας κατηγορούν ότι είστε ο πρωτεργάτης της αύξησης τον δημοτικών τελών. Σε μια περίοδο δύσκολη για το μεγαλύτερο ποσοστό των συνδημοτών μας, γιατί έπρεπε να αυξηθούν τα δημοτικά τέλη; Τι θα κάνατε αν ήσασταν και πάλι αντιδήμαρχος;
Να ξεκαθαρίσω ένα πράγμα: Η οποιαδήποτε απόφαση είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας και ευθύνης. Σε κανέναν δεν είναι ευχάριστο να εισηγείται την αύξηση των δημοτικών τελών, πολύ περισσότερο στη σημερινή πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση που βιώνουμε όλοι μας. Για να αντιληφθούν όμως όλοι την άσχημη οικονομική κατάσταση στον τομέα των δημοτικών τελών , θα παραθέσω την αμείλικτη γλώσσα των αριθμών στο χρονικό διάστημα 2011-2016: ΕΣΟΔΑ ΕΞΟΔΑ 2011: 5.495.095 5.020.761 2012: 4.361.880 4.310.533 2013: 4.514.000 4.514.000 2014: 4.365.000 4.638.000 2015: 3.901.468 4.667.590 2016: 3.759.550 4.166.592 Αν ήμουν τώρα αντιδήμαρχος Οικονομικών, θα εισηγούμουν στο δημοτικό συμβούλιο τη συλλογική απόφαση όλης της διοικούσας ομάδας, κάτι το οποίο έκανα και στις 14.12.2016, όπως και μου ζητήθηκε.

Ως πρώην αντιδήμαρχος οικονομικών πώς κρίνετε τα πεπραγμένα του δήμου στον συγκεκριμένο τομέα; 
Για κάθε πολιτικό άνδρα ή γυναίκα, το politically correct είναι να αναγνωρίζει το έργο και τα αποτελέσματα της δουλειάς του ή της προκατόχου του. Μάγια στις μέρες μας δεν υπάρχουν. Ούτε το μαύρο γίνεται άσπρο με την κίνηση της μαγικής ράβδου. Η επιβληθείσα αύξηση των δημοτικών τελών είχε θεαματικά αποτελέσματα στα δημοτικά έσοδα. Δυστυχώς όμως, μέχρι και σήμερα η διοίκηση του δήμου δεν ανταποκρίθηκε στην ανταποδοτικότητα του μέτρου.

Κλείνοντας, κύριε Τσακαλίδη, θα ήθελα να μας πείτε  τα μελλοντικά σας σχέδια στον χώρο την τοπικής αυτοδιοίκησης.
Συνεχίζω την προσφορά μου προς τους συμπολίτες μου από τη θέση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου, πιστός στις αρχές μου και στις ελπίδες αυτών που με στήριξαν. Στις επερχόμενες εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης ελπίζω να προκύψει μια ευρεία συμμαχία προσωπικοτήτων και αρχών με την οποία θα συμπορευτώ προς όφελος όλου του δήμου Ωραιοκάστρου.

*Να σημειώσουμε εδώ ότι η στήριξη του κ. Ηρακλή Τσακαλίδη πρός το πρόσωπο του κ. Ανέστη Πολυχρονίδη έγινε με ανακοίνωση του μετά την συνέντευξη που μας παραχώρησε και γιαυτό το λόγο δεν μπορέσαμε να την δημοσιεύσουμε.

Συνέντευξη στον ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΙΟΜΥΤΟΓΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου