Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018

Αρχές του 2019 ξεκινά η ανέγερση του 4ου Γυμνασίου στην Γαλήνη

Ανάσα στο πρόβλημα της σχολικής στέγης πρόκειται να δοθεί στον δήμο Ωραιοκάστρου, ο οποίος εξασφάλισε μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 2014 - 2020, τη χρηματοδότηση για τη κατασκευή του 4ου Γυμνασίου, στον οικισμό Γαλήνη.
Παράλληλα, η δημοτική αρχή προσπαθεί να ξεμπλοκαριστεί και να προχωρήσει η ανέγερση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Παλαιοκάστρου, για το οποίο υπάρχει ήδη εξασφαλισμένη χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ.
Πρόκειται για δύο νέα σχολεία, η κατασκευή των οποίων θα ανακουφίσουν την σχολική κοινότητα στον δήμο, επιλύοντας προβλήματα που παρουσιάζονται λόγω της αύξησης του πληθυσμού στην περιοχή τα τελευταία χρόνια.
«Η κατασκευή των δύο σχολείων θα είναι μια ανάσα καθώς δίνει λύσεις στο πρόβλημα της σχολικής στέγης. Έχουμε ήδη εξασφαλισμένη τη χρηματοδότησή τους», υπογράμμισε στην εφημερίδα «Τριάντα Ημέρες», ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Ευάγγελος Καραστεργίου.


Η ανέγερση του 4ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου
Αρχές του 2019 αναμένεται να πάρουν μπρος οι μηχανές για την ανέγερση του 4ου Γυμνασίου σε οικόπεδο επί της οδού Καστανιάς στον οικισμό Γαλήνης. Ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός ολοκληρώθηκε αρχές Νοεμβρίου, όπου και αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος.
Το νέο σύγχρονο σχολικό κτήριο, το οποίο θα είναι δυναμικότητας 180 μαθητών, θα αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και α’ όροφο.
Το κτίριο περιλαμβάνει 6 αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, γραφεία, ΑΠΧ, βοηθητικούς χώρους, χώρους υγιεινής κλπ. Η κατασκευή του θα ακολουθεί τις επιταγές του Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτηρίων (ΚΕΝΑΚ) για καλύτερη ενεργειακή απόδοση και έχει εξασφαλισμένη την προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ. Παράλληλα, προβλέπεται και η πλήρης διαμόρφωση του αύλειου χώρου, όπου θα περνούν το χρόνο τους οι μαθητές την ώρα των διαλειμμάτων.
Το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε 18 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Νέο 6/θεσιο Δημοτικό Σχολείο στο Παλαιόκαστρο 
Μπλοκαρισμένη, εξαιτίας των ενστάσεων, είναι η ανέγερση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Παλαιοκάστρου, το οποίο σήμερα λειτουργεί στους χώρους των 1ο & 2ο Νηπιαγωγείων του δήμου. Η ένσταση πάντως αναμένεται να εκδικαστεί από το Υπουργείο Υποδομών, γεγονός που προκαλεί αρκετές καθυστερήσεις στην έναρξη των εργασιών της νέας σχολικής μονάδας.
Πρόκειται για την κατασκευή εξαθέσιου σχολείου, δυναμικότητας 150 μαθητών, με προϋπολογισμό 2.730.000 ευρώ, σε οικόπεδο επί της οδού Υψηλάντη.
Το σχολείο θα αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, α’ όροφο και β’ όροφο και θα περιλαμβάνει αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, γραφεία, ΑΠΧ, βοηθητικούς χώρους, χώρους υγιεινής κλπ.
Το κτίριο ακολουθεί τις επιταγές του ΚΕΝΑΚ για καλύτερη ενεργειακή απόδοση, έχει εξασφαλισμένη την προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ και προβλέπεται πλήρης διαμόρφωση της σχολικής αυλής.
Αστέριος Γαβότσης: «Ενισχύεται η προσπάθεια της διοίκησης μας για μια παιδεία, ζωντανή, απαιτητική και σύγχρονη»
˝Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε στους δημότες μας ότι σύντομα ξεκινά στα μέσα Νοεμβρίου η δημοπράτηση του 4ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου στην περιοχή της Γαλήνης, κόστους 5.160.000 ευρώ, για να φιλοξενήσει τα παιδιά μας σε ένα  σύγχρονο κτίριο. Με αυτές τις κτιριακές υποδομές που θα αποκτήσουμε στο Δήμο μας ενισχύεται  η προσπάθεια της διοίκησής μας για μια παιδεία ζωντανή, απαιτητική και σύγχρονη. Όσον αφορά τις καθυστερήσεις που υπάρχουν στο 1ο Δημοτικό Ωραιοκάστρου και στο 2ο Δημοτικό Παλαιοκάστρου αυτές οφείλονται στην αλλαγή της νομοθεσίας του νέου ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ με αποτέλεσμα να μην εκδικάζονται οι ενστάσεις που αφορούν την επαναδημοπράτηση των δύο αυτών σημαντικών έργων. Αναμένουμε ότι αυτό θα πραγματοποιηθεί αρχές του χρόνου˝.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου