Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2018

Ωραιόκαστρο: Απομονωμένες οικίες στο στόχαστρο των διαρρηκτών

Λιγότερα σε σύγκριση με άλλες περιοχές είναι τα κρούσματα διαρρήξεων και κλοπών που καταγράφονται στον δήμο Ωραιοκάστρου.
Στο στόχαστρο των δραστών μπαίνουν, κυρίως, απομονωμένες κατοικίες της περιοχής, τις οποίες «χτυπούν», αφού πρώτα εντοπίσουν ότι λείπουν οι ιδιοκτήτες τους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής, της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο του 2018, σημειώθηκαν στον δήμο Ωραιοκάστρου συνολικά 79 περιστατικά διαρρήξεων και κλοπών σε οικίες, καταστήματα και οχήματα. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του πενταμήνου οι αστυνομικές αρχές κατέγραψαν 19 διαρρήξεις και κλοπές σε σπίτια, 40 σε καταστήματα και 20 σε ΙΧ οχήματα. 
«Οι δράστες στοχεύουν κυρίως σπίτια, τα οποία είναι απομονωμένα και από τα οποία λείπουν οι ιδιοκτήτες τους. Αποφεύγουν οι δράστες να έρθουν σε επαφή με τους παθόντες», υπογράμμισε στην εφημερίδα «Τριάντα Ημέρες» ο Αλέξανδρος Τσίγγος, προϊστάμενος του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίγγο, διαφορετικό είναι το προφίλ των δραστών που δρουν στη δυτική Θεσσαλονίκη απ΄ ότι στην ανατολική. «Συμμορίες Ρομά δρουν κυρίως στα δυτικά και σπείρες αλλοδαπών στο κέντρο της πόλης και στα ανατολικά», τόνισε ο  προϊστάμενος του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας.
Ο προϊστάμενος του  τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι «ανεξαρτήτως των στατιστικών πάντα η δράση των αστυνομικών δεν σταματά και συνεχίζεται είτε υπάρχει μείωση είτε όχι». «Η Θεσσαλονίκη αστυνομεύεται με συγκεκριμένες δράσεις με σκοπό τη σύλληψη των δραστών σε όποια περιοχή και αν κινούνται», τόνισε.
Πάντως, δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής επίσημες αναφορές ή καταγγελίες για σημάδια που αφήνουν οι διαρρήκτες πριν τη δράση τους. «Τέτοιες καταστάσεις, επίσημες αναφορές για σημάδια ή οτιδήποτε άλλο, δεν υπάρχουν εδώ στη Θεσσαλονίκη. Δεν αφήνουν σημάδια οι δράστες. Ωστόσο, μπορούν να  αναγνωρίζουν τα σημάδια που αφήνουν οι πολίτες. Όταν αφήνουμε γεμάτα γραμματοκιβώτια, βρώμικη είσοδος, είναι σημάδια που αφήνει ο ιδιοκτήτης άθελά του και όλα λειτουργούν ως κράχτες για τους διαρρήκτες», τόνισε.
Σημαντικό για τον κ. Τσίγγο είναι οι πολίτες να λαμβάνουν μέτρα προστασίας. Για τον σκοπό αυτό η Ελληνική Αστυνομία έχει στην επίσημη σελίδα της συμβουλές προς τους πολίτες.

Αναδημοσίευση απο την έντυπη εφημερίδα Τριάντα Ημέρες
Μπορείτε να διαβάσετε την εφημερίδα ηλεκτρονικά πατώντας εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου