Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017

ΤΙ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ο κ. Γαβότσης στην απολογιστική συνεδρίαση της 5/11/2017

Με δελτία τύπου το «αυτοτελές γραφείο δημοσίων σχέσεων του Δήμου» προσπαθεί να ωραιοποιήσει τα τρία χρόνια διοίκησης του Δήμου Ωραιοκάστρου από τον κ. Γαβότση. Παλεύει όμως ανεπιτυχώς να κρύψει κάτω από το χαλί την ανυπαρξία και την ανικανότητα της διοίκησης στα προβλήματα της καθημερινότητας του πολίτη που τα βλέπει συνεχώς να διογκώνονται αλλά και να προστίθενται νέα.
Σήμερα λοιπόν η ΔΚΠΩ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΑΝΑΤΡΟΠΗ θέλει να επαναφέρει στη μνήμη των πολιτών τα πιο σημαντικά από αυτά, που (σκόπιμα;) λησμόνησε ο κ. Δήμαρχος να αναφέρει στην απολογιστική συνέλευση της 5/11/2017 και συγκεκριμένα:
1) Παρέλειψε να αναφέρει πως σύμφωνα με τον νόμο (άρθρο 217 του Νόμου 3463/2006, όπως αυτό τροποποιήθηκε με το άρθρο 20 του Νόμου 3731/2008 και Νόμο 3852/2010 – «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης», Φ.Ε.Κ. Α' 87/7.10.2010 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει) και τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, η ειδική συνεδρίαση του απολογισμού της διοίκησης γίνεται κάθε έτος και μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Χρειάστηκε όμως να περάσουν περισσότερα από τρία ολόκληρα χρόνια και μόνο μετά από καταγγελία στην Περιφέρεια, ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ο κ. δήμαρχος να υλοποιήσει για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ (!!!) την νομική του υποχρέωση. Δείγμα διοικητικής ανικανότητας ή σκόπιμη παράλειψη;
2) Παρέλειψε επίσης να αναφέρει πως το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου αντιγράφεται και επαναλαμβάνεται (σχεδόν επί λέξει) πολύ πριν από το 2014 και μέχρι σήμερα, με μηδαμινές ή επιδερμικές διαφορές κάθε χρόνο ενώ είναι πανθομολογούμενο πως είναι από τα φτωχότερα του νομού.
3) Παρέλειψε επίσης να αναφέρει την ομολογημένη αδυναμία του να λύσει μέχρι σήμερα το πρόβλημα του πόσιμου νερού σε Μυγδονία και Καλλιθέα (αντίθετα με τις προεκλογικές του δεσμεύσεις) αλλά και να εντοπίσει και να οδηγήσει στη δικαιοσύνη τους υδροκλέφτες της ΔΕΥΑΩ με αποτέλεσμα να χάνονται διαρκώς χιλιάδες Ευρώ από μία δημοτική επιχείρηση που ακροβατεί μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Σημειωτέον ότι ο ίδιος ο δήμαρχος σε πρόσφατη συνέντευξη του σε γνωστό καφέ της πλατείας Αριστοτέλους είχε ομολογήσει πως ζημιώνεται ο δήμος με 400.000 ευρώ περίπου ετησίως και η ζημιά συνεχίζει να διογκώνεται με πρόφαση την έλλειψη ειδικευμένου προσωπικού.
4) Παρέλειψε να αναφέρει ότι έκανε την χειρότερη αρνητική διαφήμιση του Δήμου Ωραιοκάστρου σε όλη την Ελλάδα αλλά και διεθνώς. Ας φέρουμε στη μνήμη μας την συγκέντρωση μπροστά από το Α.Τ Ωραιοκάστρου κατά των κέντρων φιλοξενίας προσφύγων, την τοπική και διεθνή αρνητική δημοσιότητα της έμμεσης παρότρυνσης του στους κατοίκους του Μελισσοχωρίου κατά των προσφύγων (ο ίδιος δήλωσε πολύ αργότερα ότι παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις του) τις έντονες αντιδράσεις του στη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας στα Διαβατά, στη συνέχεια στο ALEXIL, κ.λ.π. Μάλιστα, ο ίδιος και τα μέλη της παράταξης του απουσίασαν εκκωφαντικά από την υποδοχή των 9 προσφυγόπουλων μαθητών σε δημοτικό σχολείο του δήμου μας σε αντίθεση με την πλειοψηφία των δημοτών.
5) Παρέλειψε να αναφέρει πως με την άκαιρη και βεβιασμένη απόλυση των 8μηνιτών συμβασιούχων στην καθαριότητα ζημιώθηκε ο Δήμος με χιλιάδες ΕΥΡΩ (για εργασία που δεν παρείχαν) και κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα το τι πρόκειται να επακολουθήσει από τις δικαστικές εκκρεμότητες που ακολουθούν στο θέμα αυτό.
6) Παρέλειψε να αναφέρει ότι ο δήμος Ωραιοκάστρου (σε αυτά τα τρία περίπου χρόνια της διοίκησης του) συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πρωτοπόρους στο νόμο Θεσσαλονίκης σε ακύρωση αποφάσεων των οργάνων του από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση γεγονός για το οποίο μέμφονταν την προηγούμενη διοίκηση.
7) Παρέλειψε να αναφέρει πως στα τρία αυτά χρόνια της διοίκησης του, ο Δήμος Ωραιοκάστρου προχώρησε σε δεκάδες απ’ ευθείας αναθέσεις έργων και προμηθειών, τακτική που κατά τον ίδιο (όταν ήταν αντιπολίτευση) υπέκρυπτε συνδιαλλαγές και σκοπιμότητες. Πολλές μάλιστα από αυτές ακυρώθηκαν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση
8) Παρέλειψε να αναφέρει πως για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου Ωραιοκάστρου κλήθηκε η αστυνομία (!!!)  να επιβάλλει την τάξη σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και να αποβάλλει από την αίθουσα τα «μη διαπιστευμένα ΜΜΕ» θέμα για το οποίο έλαβε άλλη μία αρνητική πρωτιά.
9) Παρέλειψε να αναφέρει πως δεν κατάφερε ούτε στο ελάχιστο να βελτιώσει τις συγκοινωνίες Ωραιοκάστρου, Μυγδονίας και Καλλιθέας  παρόλες τις πομπώδεις δεσμεύσεις του ακόμα και για ενδοδημοτική συγκοινωνία.
10) Παρέλειψε να αναφέρει πως η δημοτική επιτροπή διαβούλευσης δεν λειτούργησε ποτέ και αυτοδιαλύθηκε με ευθύνη της διοίκησης του Δήμου ενώ δεν κατάφερε επίσης να εκλέξει συμπαραστάτη του δημότη αφού σαν διοίκηση δεν στάθηκε στο ύψος της, παρουσιάζοντας μια συναινετική συνθετική πρόταση αποδεκτή από όλες τις παρατάξεις ενώ ο πολυδιαφημισμένος διορισμένος γενικός διευθυντής που ο ίδιος ο κ. δήμαρχος επέλεξε, παραιτήθηκε μετά από σύντομο διάστημα.
11) Παράλειψε να αναφέρει πως το 90% των μελετών δόθηκαν με απ’ ευθείας αναθέσεις σε εξωτερικά μελετητικά γραφεία γεγονός για το οποίο επίσης κατηγορούσε την προηγούμενη διοίκηση.
12) Παράλειψε επίσης να αναφέρει (παρά τις προεκλογικές του δεσμεύσεις και υποσχέσεις) γιατί δεν κατάφερε να δώσει λύση στο πρόβλημα των αδέσποτων ζώων, γιατί έπαυσε τις επιδοτήσεις των συλλόγων (ενώ αντιδικεί με κάποιους) γιατί συνεχίζει το έργο «διάβαση της Φιλαδέλφειας» για το οποίο κατηγορούσε την προηγούμενη διοίκηση, γιατί αύξησε κατά 33% τα δημοτικά τέλη εν μέσω οικονομικής κρίσης, γιατί δεν έφτιαξε το αποτεφρωτήριο νεκρών ζώων, γιατί επιτρέπει τη λειτουργία νέων χωματερών (βλ. π.χ Δρυμό)  γιατί… γιατί…
Όμως τελικά το χειρότερο όλων είναι ότι ο κ. Γαβότσης δεν ήθελε ή δεν κατάφερε  να αλλάξει την παρωχημένη αλαζονική φιλοσοφία διοίκησης αλλά και τις πρακτικές των προηγουμένων διοικήσεων. Δυστυχώς για το Δήμο μας οι ελπίδες των πολιτών για αλλαγή, αποδείχθηκαν φρούδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου